W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności. Akceptuję

Dodano 2014-01-13
Program 5 Kroków – 25 elementów

Przygotowywanie posiłków odbywa się w taki sposób, aby wywołać radość, pobudzić apetyt i przygotować ciało do dobrego trawienia. Każde danie jest serwowane i sporządzane tak, aby zapobiec przejadaniu, obciążaniu układu pokarmowego, niestrawnościom, tyciu, oraz aby podczas spożywania doznawać uczuć ogromnej satysfakcji.  

5 Magicznych kroków - 25 elementów.

Pożywienie powinno zaspokajać jednocześnie duszę i ciało. Posiłek powinien być dobrze zbalansowany pod każdym względem: wyglądu, kolorystyki i smaku. Stosuje się zasadę 5 magicznych kroków i 25 elementów dzięki którym, każdy posiłek staje się wyjątkowym dziełem sztuki i niepowtarzalnym wydarzeniem dnia.

5 zmysłów

Spożywając posiłki za pomocą 5 zmysłów sprawujemy ucztę dla duszy, ciała i umysłu. Wzbudza to pozytywne, głęboko ukryte uczucia, zachwytu, radości, poczucia piękna, spokoju, relaksu i komfortu, odświeża, regeneruje ciało, duszę i umysł.

5 kolorów

Zbalansowany kolorystycznie i estetycznie posiłek nie tylko wygląda pięknie i wzbudza radość, lecz także pobudza apetyt. Tak przyrządzony posiłek w rezultacie ma wpływ na dobre samopoczucie, harmonię i spokój wewnętrzny, a bogactwo składników odżywczych, ze względu na różnorodność kolorów przyczynia się do utrzymania dobrego zdrowia.

5 smaków

Zharmonizowany smakowo posiłek nie tylko jest smaczny, ale także wspiera zdrowie, stymulując ciało i wszystkie organy do lepszego funkcjonowania. Danie powinno mieć smak naturalnego składnika z jakiego zostało ugotowane, a dodatki smakowe nie powinny zbytnio przesłaniać naturalnego smaku głównego składnika.

5 sposobów

Zasady przyrządzania posiłków mają za zadanie zmniejszać ilość tłuszczu, podnosić walory smakowe potrawy, ułatwiać trawienie oraz zachowywać jak najwięcej wartości odżywczych danej potrawy.

5 Postaw

Pozytywne nastawienie do życia oraz stosowanie wyżej wymienionych zasad przy sporządzaniu oraz spożywaniu posiłków sprzyja zdrowiu, dobremu samopoczuciu wzmacnia więzi pomiędzy ludźmi, relaksuje i przynosi radość.

Chcesz umieścić ten artykuł na swoim blogu?

Dodaj komentarz

Facebook
Bez logowania

Pozostańmy w kontakcie

INSTAGRAM
by Cud Kawai


Szukaj w kategoriach
Skandynawskie skoncentrowane kosmetyki eco bez dodatku wody.
Sklep z naturalnymi kosmetykami
Japońska Dieta Długowieczności.
Dieta długowieczności 4 pory roku.
Certyfikowane szkolenia kosmetyczne.