W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności. Akceptuję

Dodano 2014-06-19
Zrób jogurt z mleka sojowego cz. 2, z winogronami. Dieta Długowieczności, Dieta Cud Okinawa.



Część 2.
Na temat właściwości jogurt sojowego oraz przepis jak go zrobić w warunkach domowych, możecie przeczytać w części 1.

Polecamy spożywać jogurt sojowy ze względu na jego dobroczynne właściwości zdrowotne. Taki jogurt jest bardzo bogaty  w składniki odżywcze i pozytywnie wpływa na nasz organizm. W tym przepisie możecie zobaczyć jak zamienić domowej roboty jogurt sojowy w pyszny, zdrowy i bogaty w antyoksydanty napój.
W filmie zamieszczonym poniżej można zobaczyć ważne porady jak wykorzystać pozostałe resztki jogurtu, aby w łatwy sposób zakisić nowy jogurt. Zapraszamy do obejrzenia.

Do tego przepisu możecie użyć bardzo różnych owoców tak jak: truskawki, jagody lub maliny. Te owoce nadają się doskonale do tego typu koktajlu. Są one bardzo zdrowe i niesłychanie bogate w składniki odżywcze. Zobacz nasze inne przepisy z udziałem tego typu owoców.

Dlaczego winogrona?

Do tego przepisu użyjemy ciemne, słodkie winogrona, które są bardzo bogate w lecznicze substancje. Większość ludzi spożywając winogrona nie spożywa skórki ze względu, że jest ona nieraz twarda i trudna do pogryzienia. W przypadku kiedy spożywamy skórkę, nie jest ona pogryziona na tyle, aby jej uzdrawiające  składniki łatwo uwolniły się i przyniosły nam zdrowotne korzyści. Jeśli chodzi o pestki, są one wypluwane, a jest to przecież cenne źródło składników odżywczych.

W tym przepisie będziecie mogli w pełni wykorzystać dobroczynne działanie winogron miksując je w całości wraz ze skórką i pestkami. W ten sposób uwolnią się z nich wszystkie najcenniejsze składniki. Dobrze rozdrobniona w mikserze skórka i pestki winogron są niesłychanie zdrowe i zawierają dużą ilość czynnych substancji.

Obecnie na rynku pojawiają się winogrona bez pestek. Większość ludzi uważa, że takie winogrona są najlepsze ze względu na to, że spożywanie ich jest o wiele wygodniejsze w przeciwności do winogron z pestkami. Niestety winogrona bez pestek są stworzone sztucznie w labolatorium na potrzeby rynku. Takie winogrona są pozbawione potencjalnych składników odżywczych i antyoksydacyjnych, są o wiele mniej wartościowe niż naturalne winogrona z pestkami. Polecamy zawsze kupować winogrona z pestkami.
Więcej na ten temat w naszych książkach.


Autorski przepis Diety Długowieczności, Diety Cud Okinawa.

Przepis na 1- 2 osoby
Składniki:

1 niepełna szklanka domowej roboty jogurtu sojowego,
1 niepełna szklanka ciemnych winogron z pestkami.
Wszystko razem wkładamy do miksera i bardzo dobrze miksujemy.
Chcesz umieścić ten artykuł na swoim blogu?

Film jak zrobić ten jogurt.













Zobacz także:


Pozostańmy w kontakcie

INSTAGRAM
by Cud Kawai


Szukaj w kategoriach
Japońska Dieta Długowieczności.
Sklep z naturalnymi kosmetykami
Dieta długowieczności 4 pory roku.
Skandynawskie skoncentrowane kosmetyki eco bez dodatku wody.
Certyfikowane szkolenia kosmetyczne.