W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności. Akceptuję

Dodano 2014-01-08
Przyprawy długowieczności-Przewodnik



Imbir.
Aromatyczna przyprawa najczęściej używana w kuchni azjatyckiej.Często też używana jako lecznicze zioło. Zawiera witaminę C, potas, sód, krzem, żelazo, cynk, magnez, fosfor, wapno jest naturalnym antybiotykiem, rozgrzewa, oczyszcza organizm, wspomaga trawienie i działa antyzapalnie.







Kurkuma.
Używana w medycynie naturalnej oraz jako pyszna przyprawa Azji.Pozytywnie wpływa na układ krwionośny, trawienny i neurologiczny.Ma silne właściwości antyoksydacyjne i antynowotworowe. Kurkumę należy gotować przez ok. 10-20 min.









Pietruszka.
Witaminy C, K, kwas foliowy, potas, żelazo,wapno, magnez, żelazo, bogata we flawonoidy, betakaroten i antyoksydanty,
o właściwościach antynowotworowych, pomaga w walce z nadciśnieniem, zapaleniem stawów, astmie, zapobiega chorobom serca.



Żeń-szeń.
Żeń-szeń jest korzeniem długowieczności. o właściwościach antynowotworowych, pomaga w walce z nadciśnieniem, zapaleniem stawów, astmie, zapobiega chorobom serca.

 


       


                                             

 

Chcesz umieścić ten artykuł na swoim blogu?




Dodaj komentarz

Facebook
Bez logowania

Pozostańmy w kontakcie

INSTAGRAM
by Cud Kawai


Szukaj w kategoriach
Sklep z naturalnymi kosmetykami
Japońska Dieta Długowieczności.
Skandynawskie skoncentrowane kosmetyki eco bez dodatku wody.
Dieta długowieczności 4 pory roku.
Certyfikowane szkolenia kosmetyczne.